fb_pixel

Fii propriul tău producător de energie

Cum să obții finanțare pentru sistemele fotovoltaice?

Descoperiți programele de finanțare disponibile și beneficiile asociate, totul pentru a vă transforma locuința sau afacerea într-o sursă de energie verde. Asigurăm informații detaliate despre criteriile de eligibilitate, ghidându-vă pas cu pas în procesul de accesare a fondurilor. Prin programe precum CASA VERDE AFM, AFIR și POR, facilităm accesul la fondurile necesare pentru instalarea sistemelor fotovoltaice. Investiți în viitorul dumneavoastră energetic cu Solar Point!

20 ani

de experiență

Criterii de eligibilitate

Implementări corecte, legale și transparente a proiectelor

01

Persoane fizice cu domiciliu în RO

Programul este destinat exclusiv persoanelor fizice rezidente în România, asigurându-le accesul la finanțare pentru implementarea sistemelor.
02

Intabulare și notare în cartea funciară

Este necesar ca imobilul, terenul și construcția să fie înregistrate corespunzător în Cartea Funciară, garantând astfel transparența și legalitatea proiectului.
03

Lipsa litigiilor sau revendicărilor

Eligibilitatea se condiționează de faptul că imobilul nu se află într-o situație de litigiu sau revendicare, asigurându-se astfel că proiectul se desfășoară în condiții legale.
04

Acordul coproprietarilor

În cazul imobilelor cu mai mulți proprietari, acordul tuturor coproprietarilor este esențial pentru a demara proiectul, asigurându-se consensul ambelor părți.

Programe de finanțare

ELECTRIC UP 2

Granturi de până la 150.000 € pentru realizarea de parcuri fotovoltaice și achiziția de stații de încărcare electrice.

01

Valoarea finanțării nerambursabile

Grant: 150.000 €/Proiect
02

Perioadă depunere proiecte

Martie – Aprilie 2024
03

Solicitanți eligibili

IMM-uri exclus agricultură și industria alimentară Operatori economici din domeniul Horeca

Alte programe de finanțare

CASA VERDE AFM

Programul "CASA VERDE" este o inițiativă administrată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și reprezintă o oportunitate valoroasă pentru cei interesați să implementeze sisteme de energie regenerabilă. Prin acest program, AFM oferă sprijin financiar și susținere pentru proiectele care vizează eficiența energetică și utilizarea surselor regenerabile în locuințe și clădiri.

AFIR

Proiectele desfășurat prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) reprezintă oportunitatea de a accesa fonduri pentru implementarea și dezvoltarea sistemelor de energie regenerabilă în mediul rural. Acest program are la bază sprijinirea proiectelor care vizează utilizarea surselor de energie regenerabilă și promovarea eficienței energetice în zonele rurale.

POR

Proiectelel bazate pe Programul Operațional Regional (POR) reprezintă oportunitatea de a accesa fonduri europene pentru implementarea și extinderea sistemelor de energie regenerabilă. POR include: fonduri europene pentru investiții, dezvoltarea durabilă a comunităților, modernizarea infrastructurii energetice, impact asupra schimbărilor climatice, creșterea competitivității economice.

Transformă-ți casa într-un generator de energie

De la idee
la realitate!

Echipa noastră de experți în domeniu, cu peste 20 de ani de experiență, este aici pentru a vă ghida la fiecare pas, indiferent de complexitatea proiectului, pentru a începe împreună călătoria către un viitor mai durabil!

Fie că doriți să accesați fonduri pentru panouri fotovoltaice, pompe de căldură sau alte tehnologii ecologice, avem cunoștințele și experiența necesare pentru a vă asigura că beneficiați la maximum de resursele disponibile.